Seniorlaget 2022

2022 spelar vi i Herr Div 6 Borås. Truppen tränar tre ggr/veckan och har en hel del träningsmatcher inplanerade innan seriestart.

Huvudansvarig tränare: Babis Iosifidis

Asisterande tränare /lagledare: Mikael Birgersson, Stefan Hall, Henric Sjödin

Herr U-lagets första seriematch
2022-05-04 22:39

På onsdagkvällen spelade herrarnas U-lag sin första seriematch för säsongen. På Bodavallen slogs BAIK tillbaka genom att vi vände ett 0-1-underläge till seger med 2-1 efter att Anders dos Santos gjort 1-1 i första halvlek och att Viktor Wahle avgjorde säkert från straffpunkten i andra halvlek. Många nya killar som spelade tillsammans för första gången. Bland annat gjorde Joel Post, Vincent Eberstein, Abdi Rahman och Zana Sino sina debutmatcher med seniorerna. Samtliga med en riktigt bra insats.

I övrigt skall även beröm ges till vår i klubben nya spelare Nicolas Bunnfors som gjorde en fin match som mittback och Viktor Wahle som alltid gör ett  stort jobb som pådrivare på mitten.

Herrlaget mot Södra Vings IF i DM
2022-03-13 22:44

Efter förra veckans seger i vår första DM-match, då vi besegrade Hajoms IF med 3-0 så spelade vi idag mot division 5-laget Södra Vings IF. En vinst skulle innebära seger i vår DM-grupp och killarna lyckades ta hem segern med 3-2 efter framförallt en mycket bra första halvlek som vi ledde med 2-0. Riktigt bra gjort och nu väntar nya utmaningar i det fortsatta DM-spelet.

Målskyttar:

1-0 Melker (direkt på hörna!)

2-0 Korander

3-1 Sampa (straff)

Laget för dagen:

Noah, Adrian, Gurra, Gabbe, Hampus, Edman, Wahle, Melker, Wardak, Sampa, Korander, Anders, Arjian, Eckerström.

/Ledarna genom Stefan

Seger i årets fjärde träningsmatch
2022-02-27 21:51

Herrlaget spelade på lördagen en ny träningsmatch på Kransmossen. För motståndet stod div 5-laget Fritsla IF.  Efter ett fint anfall i mitten av första halvlek så satte Wardak snyggt 1-0 i bortre burgaveln efter fint samarbete med Sampa. Ett mål som räckte till seger i denna match. Vi gör ytterligare en riktigt bra insats mot ett lag som i år spelar i en division högre än oss. Fritsla skapar knappt några farliga chanser förrän de får en gratischans i slutminuterna men då gör Noah en riktigt fin räddning efter att nästan stått sysslolös i andra halvlek. Vi har även själva bud på något ytterligare mål i matchen men är lite ineffektiva och tar kanske en del avslut från lite långt håll. Men  trots allt gör killarna en stark insats igen och vi tar med oss mycket positivt även från denna match.

Laget för dagen:
Noah, Sture, Olle, Gabbe, Adrian, Edman, Gurra, Melker, Wardak, Hilmer, Sampa, Mackan, Omid, Wahle, Hampus

Målskytt: 1-0 Wardak

Träningsmatch mot Dalsjöfors Goif
2022-02-24 12:45

Herrlaget spelade på tisdagen sin tredje träningsmatch för säsongen då vi mötte div 4-laget Dalsjöfors Goif i Rydahallen. Efter första halvlek är vi i ledningen med 1-0 efter att Wardak gjort mål på målvaktsretur efter Adrians straff. Vi gör en riktigt bra första halva där vi faktiskt kunde/borde gjort ytterligare något mål (vi missade bl a ytterligare en straff). I andra halvlek faller vi något lägre i planen och Dalsjöfors tar över mer av spelet. Vi får några killar som måste gå av med skadekänningar, bl a Hellsén och Hilmer, där vi tappar två av våra mer fysiskt starka spelare. Tyvärr gör DGoif 2 mål i andra halvlek och vinner matchen med 2-1. Vi visar i alla fall att vi kan stå upp riktigt bra matchen igenom och det hade inte varit orättvist med ett oavgjort resultat. Viktigast är ändå prestationerna i träningsmatcherna och här visar killarna att vi hänger med ett div 4-lag på ett fantastiskt bra sätt, detta med ett lag där vi endast har två killar som är över 19 år i 16-mannatruppen! Härligt jobbat killar!

Laget för dagen:

Noah, Hampus, Gurra, Adrian, Sture, Edman, Melker, Hilmer, Sampa, Hellsen, Erik, Wardak, Mackan, Omid, Olle & Gabbe

Målskytt:

1-0 Wardak

/Ledarna genom Stefan

Årets andra träningsmatch förr herrlaget.
2022-02-15 20:17

På lördagen spelade herrlaget sin andra träningsmatch för året då vi ställdes mot IFK Örby på en blåsig plan i Skene. Efter en första halvlek, då Örby var det något bättre laget främst genom många bollerövningar, så låg vi under med 0-1. Efter pausen får vi igång vårt egna spel mycket bättre och Hellsen utjämnar till 1-1 i 68 min. Ett resultat som stog sig tiden ut. Bra kämpat killar i denna klart mer fysiska drabbning än vår första träningsmatch.

Laget för dagen:

Noah, Sture, Gurra, Adrian, Hampus, Edman, Hilmer, Melker, Wardak, Hellsen, Sampa, Arijan & Altin.

Målskytt:

1-1 Hellsen