Välkommen till Brämhults IK
GLÄDJE - GEMENSKAP - ENGAGEMANG
Tyvärr kan vi inte till emot fler anmälningar.
2020-05-22 15:05
Begränsat antal platser är 40 st pga rådande omständigheter kring Covid-19

Tyvärr har vi nått maxantal med anledning av restriktioner som läget är just nu.
Brämhults IK & Covid -19 - 17/4-2020
2020-04-17 11:57

Allmänt:

Vi följer beslut, anvisningar och rekommendationer från svenska myndigheter och är beredda att agera utifrån deras riktlinjer. Det sker nya uppdateringar hela tiden och osäkerheten är stor, där nedan beslut, råd och riktlinjer kan komma att ändras snabbt. Vårt första fokus är att bidra till minskad smittspridning och sedan utifrån de råd som finns fortsätta erbjuda barn och ungdomar den trygga mötesplats som idrotten är.

Träningar:

*Fysiskt aktivitet är bra för folkhälsan, idrott och träning ska därför fortsätta.

*Är man sjuk, även med milda symptom får man inte delta i träningen.

*Är en familjemedlem till en aktiv konstaterad Covid-19 smittad får man inte delta i träningen. När familjemedlemmen är friskförklarad kan man delta igen.

*Vi byter om och duschar hemma.

*Vi delar inte vattenflaskor.

*Föräldrar stannar inte kvar på idrottsplatsen under träningen för att vi ska minska antalet personer på och runt planerna.

*Utnyttja ytorna och sprid ut er så gott det går.

Matcher:

*Är man sjuk, även med milda symptom får man inte delta på matchen.

*Är en familjemedlem till en aktiv konstaterad Covid-19 smittad får man inte delta i match. När familjemedlemmen är friskförklarad kan man delta igen.

*Vi byter om och duschar hemma.

*Vi delar inte vattenflaskor.

*Matcher spelas utan publik.

*Inga seniormatcher får spelas.

Det är allas ansvar att ovan föreskrifter respekteras!

Brämhult 17/4-2020

Träningmatcher fortsatt okej att spela
2020-04-03 12:02
Nu har VFF har äntligen rett ut de senaste dagarnas förvirring vad som ska gälla för träningsmatcher osv, se bif. länk:

Kort summerat är att lokala träningsmatcher är okej förutsatt att man förhåller sig till de riktlinjer som finns för åskådare, att man håller avstånd och förhåller sig till max 50 st i publiken. Det är allas ansvar att detta efterlevs.
Seriespelet för 7 mot 7 är också planerat att genomföras enligt tidigare startdatum medan 11 mot 11 och 9 mot 9 förväntas starta tidigast 21/6. Förutsättningar kan komma att ändras men just nu är det okej att spela träningsmatcher.
Brämhult 3/4-2020

Uppdaterade riktlinjer med anledning av Corona viruset
2020-03-31 12:58

Vår träningsverksamhet fortsätter som planerat. Folkhälsomyndigheten uppmuntrar fortsatt till fysik aktivitet i form av träning och matcher. Våra träningsgrupper/fotbollsplaner är anpassade efter rekommendationer men vi respekterar varandra och försöker sprida ut oss så gott det går.  Är du sjuk, även med milda symptom stannar du hemma till och med två dagar efter tillfriskande. Vi uppmanar att man i möjligaste mån byter om hemma före och efter sin träning/match. Givetvis delar vi inte vattenflaskor.

Vid match är det viktigt att publiken sprider ut sig runt hela planen. Vissa föreningar kan ha tagit beslut att matcher ska spelas utan publik men i riktlinjerna som finns så ska antal deltagare endast räknas i antal åskådare, spelare, ledare och funktionärer räknas inte in. Därför tycker vi att det fortsatt är okej att spela matcher inför publik men det är allas ansvar i publiken att sprida ut sig och att vi inte blir fler än vad som accepteras just nu 50 personer.

Det är också upptill våra ledare att stämma av med motståndarlag vid bortamatcher vilka föreskrifter/rekommendationer den föreningen har.

Vi har också infört nya städrutiner på idrottsplatsen, tex så rengör vi handtag, lysknappar och annat dagligen.

Vi måste vara införstådda att läget kan skifta snabbt- nya beslut från myndigheterna kan komma, situationen kan både förvärras och förbättras som gör att vi måste ändra våra riktlinjer.

Som läget är nu så uppmuntrar vi att fortsätta träna och spela matcher så att våra barn och ungdomar har kul, är ute och rör på sig och får träffa sina kompisar. Men lova att var rädda om varandra!

BIK:s styrelse 31/3-2020

Information från Brämhults IK gällande Coronaviruset
2020-03-17 21:00

När det gäller utvecklingen av Corona är det dagligen många uppdateringar. Vi i Brämhults IK håller oss uppdaterade och följer utveckling och information/rekommendation från ansvariga myndigheter dagligen. Det innebär också att vi hela tiden är beredda på att förhålla oss till ny information och även att revidera tidigare beslut.

I dagsläget känns det viktigt att kunna hålla igång de sociala sammanhang man kan utifrån de rekommendationer som myndigheterna ger. Idrotten är ett sådant socialt sammanhang som känns viktig att hålla igång, kanske viktigare än på mycket länge. I Brämhults IK är vår hållning att all träning genomförs utifrån de förhållningssätt som Folkhälsomyndigheten rekommenderar. När det gäller matcher och träningar är det upp till varje lag/individ att fatta beslut ifall man skall delta. Det är dock av yttersta vikt att man tar hänsyn till de lag/spelare/funktionärer som inte vill medverka vid arrangemanget och att inga påtryckningar på dessa individer skall förekomma.

När det gäller inomhusträning avslutas dessa from nu för säsongen och vi tränar enbart utomhus.

Svenska Fotbollförbundet har lämnat ovanstående råd vilka är bra att följa för alla.

Ta hand om varandra!

Styrelsen Brämhults IK