Vi använder Cookies för att ge dig en så bra upplevelse som möjligt.
DM: Förlust i DM-premiären - trots målchanser i massor
2020-03-14 14:15
Brämhult-Falköpings KIK 3-5 (1-2)
Mål: Elma Huremovic, Annie Arvidsson och Emily Bohlin. 

Sammanfattning: 
Då var det dags för säsongens första tävlingsmatch när Falköpings KIK tog sig till Borås. Vi pratade innan matchen om vikten att vara kompakta i försvarsspelet, samtidigt som vi skulle variera vårt anfallsspel. Tyvärr får vi en mardrömstart när gästerna gör 1-0 nästan direkt. Vi viker dock inte ner oss utan skapar sedan målchanser på löpande band, men instället för en kvittering sticker Falköping upp och gör 2-0. Vi fortsätter sedan trycka på, och har flertalet 100 procentiga-målchanser. Tillslut får vi också utdelning när Elma kommer runt på kanten och hittar Bohlin på bortre som med en klockren benskyddsträff sätter reduceringen. I halvtid pratar vi om att fortsätta trycka på framåt, och att målen kommer komma. Istället blev det så att chanserna fortsatte komma, men målen uteblev. Detta samtidigt som Falköping var effektiva på de chanser vi bjöd på. Annie reducerade efter hörna till 2-4, men kort därefter släppte vi in ett mål till. Med tio minuter kvar kom Elma fri och satte 3-5, och trots yterliggare några chanser så ville inte bollen in, trots både stolpträffar och ribbträffar. 

Sammanfattningsvis står vi ändå för säsongens bästa insats. Vi skapar målchanser för att vinna matchen, men bjuder motståndarna på lite för enkla mål. Slipar vi bort det så har vi en bra grund att stå på, för offensivt var vi riktigt bra idag fram tills det vankades avslut. 
Nu väntar ny träningsvecka innan Åsarp-Trädet/Redväg väntar i DM nästa söndag kl 12.00 på Kransmossen. Ses då!

/Coach
Vinst mot F/B/S
2020-03-01 20:30
Fristad/Borgstena/Sparsör-Brämhult 1-4 (0-0)
Mål: Isabelle Wiland 2, Saga Andersson, Elma Huremovic

Kommentar:
Årets första vinst kom under söndagen i träningsmatchen mot division tre-laget F/B/S. Efter en mållös första halvlek, där vi dock hade några chanser att ta ledningen, så släppte det tillslut i den andra. Isabelle Wiland gjorde sin första match för säsongen och gjorde två mål direkt, varav det andra var ett mycket fint avslut på Elmas inlägg. Efter gårdagens match, där flera av spelarna spelade mycket också, var det aningen trötta ben på slutet. Men vi fortsatte skapa mycket chanser och tar med oss ett bra anfallsspel. Många spelare fick testa nya positioner, och det såg bra ut på flera håll. Kul!

Nu väntar ännu en träningsvecka och nya chanser att utvecklas som lag. Det ser vi fram emot!

/Ledarna
Uddamålsförlust mot Hisingsbacka
2020-02-29 18:43
Hisingsbacka-Brämhult 4-3 (2-1)
Mål: Annie Arvidsson (straff), Ida Diez Lagula, Elma Huremovic

Kommentar:
Dags för ännu en match mot ett division två-lag när vi gästade Hisingsbacka på Backavallen. Vi började lite halvsvajigt och kom inte alls upp i den nivån vi vet att vi har. Hisingsbacka tog ledningen två gånger om via två fina mål, och det blev en väckarklocka för oss. Annie reducerade på straff efter en hands innan halvtid, och i pausen pratade vi mycket om vikten av tålamod och att få en annan rörelse i vårt anfallsspel. Det gav utdelning direkt när Ida kvitterade efter dryga minuten. Resterande del av matchen spelade vi bra, och hade ett helt annat flyt än i första halvlek. Tyvärr för vår del gjorde vi bara ett mål (Elma på frispark från halva plan) samtidigt som hemmalaget gjode två, vilket gjorde att vi fick vända hem till Borås med en uddamålsförlust.

Sammanfattningsvis gör vi en helt okej insats. Det märks att det är mycket nytt och att alla delar i spelet inte sitter även om det ser bra ut periodvis. Vi släpper lite för enkla mål, men det är bättre att göra det nu än i serien. Nu väntar u-lagsmatch på söndag mot Fristad/Borgstena/Sparsör.
Tyvärr har Skövde KIK dragit sig ur DM så matchen nästa helg är inställd. Vi jagar träningsmatch istället, men har inte hittat något än. 

/Coach
Förlust i säsongens första träningsmatch
2020-02-23 19:29
Alingsås KIK-Brämhult 5-2 (2-1)
Mål: Elma Huremovic och Saga Andersson

Kommentar:
Säsongens första träningsmatch är avklarad. För motståndet stod förra årets seriekollega Alingsås KIK (och serevinnare) för motståndet. Och det skulle visa sig bli en tuff nöt att knäcka. Första 30 minuterna var vi inte riktigt med, men vi åt oss in i matchen. Elma reducerade till 2-1 precis innan halvtid och i inledningen av andra radade vi upp ett gäng målchanser, där Saga tillslut kvitterade och vi hade bud på mer mål. Många byten förstörde sedan matchrytmen och hemmalaget gick vinnande ur striden, men sifforna blev lite väl stora. Sammanfattningsvis var det en bra genomkörare för oss. Motståndet idag var rutinerat, och hade ett gäng spelare som spelat högre upp tidigare. Men vi stod upp bra, och i slutet av första och 30 minuter var riktigt härliga att se. Då visade vi hur bra vi kan spela. Det tar vi med oss till nästa helg då det väntar dubbla träningsmatcher mot Hisingsbacka och Fristad/Borgstena/Sparsör. 

Ciao
Status i damtruppen - flera nyförvärv klara
2019-12-03 09:24
Efter en novembermånad med mycket träningar och även en match mot Elfsborg så är det efter den här veckan dags för julvila. Truppen har börjat sätt sig, och det är ett helt gäng nya spelare som bestämt sig för att spela i Brämhult vilket vi tycker är otroligt roligt! Dessutom kan det dyka upp några till innan truppen är helt klar. Det står också klart att vi kommer ha två lag kommande säsong, ett i division två och ett i division fyra (med hjälp av 04-05). Otroligt roligt!

Truppen just nu


Målvakt

Anna Johansson

Matilda Lindgren


Backar

Felicia Muukka

Nellie Jöreteg 

Joline Salo 

Lovis Gunnarsson

Edit Zettergren (ny från Fristad/Borgstena/Sparsör)

Alice S Karlsson

Emelie Nyman (ny från Sjömarken)

Lucie Middelanis


Mittfältare

Ida Diez

Saga Andersson

Tea Carlander 

Emily Bohlin (ny från Sjömarken)

Annie Arvidsson (ny från Sjömarken)

Stina Uddgren (ny från Fristad/Borgstena/Sparsör)

Millie Johansson (ny från Bergdalen)

Emilia Lahode (ny från Sjömarken)

Amanda Nyman (ny från Sjömarken)


Anfallare

Moa Aronsson (ny från Bergdalen)

Maja Wrångemyr 

Johanna Wikander

Isabelle Wiland (ny från Fristad/Borgstena/Sparsör)


Ledarstab:

Fabian Andersson (Tränare)

Mikael Toresson (assisterande tränare)

Jennifer Brink (lagledare)


Samtidigt står det klart att några spelare valt att gå vidare i sina karriärer och vi önskar dessa stort lycka till!


Damlaget 2019
2018-04-02 22:58
 
 
Facebook