Vi använder Cookies för att ge dig en så bra upplevelse som möjligt.
Förlust mot Älvsborg
2020-08-09 18:17
Brämhult-Älvsborg 0-1 (0-0) 
Mål: - 

BT-ingar (betyg i Borås Tidning):
3 Edit Zettergren 
2 Tea Carlander 
1 Josefine Gustafsson 


Kommentar: 
Surt sa räven. Den här matchen ville, och skulle vi, haft med oss mer ifrån är nog allas känsla direkt efter. Vi skapade lägen för att vinna matchen, men det ville sig inte idag. Istället var gästerna effektiva och tog tillvara på när vi bjöd på en målchans från ingenstans och gjorde matchens enda mål. 

Vi tar med oss prestationen idag, som trots värmen, ändå var godkänd. Snart kommer det studsa rätt för oss och då kommer även poängen att komma. Vi tar steg hela tiden! 

Nu gör vi en bra träningsvecka innan vi möter IFK Fjärås borta på söndag. 

/Coach 
Sur torsk på Hisingen
2020-06-28 21:43
Eriksberg-Brämhult 3-1 (2-0)
Mål: Elma Huremovic

BT-ingar (betyg i Borås Tidning):
3 Elma Huremovic
2 Lovis Gunnarsson
1 Emelie Nyman

Kommentar:
Ja, vad ska man säga efter en sån här förlust? Surt. Tråkigt. Det är väl egentligen de orden som passar bäst. I första halvlek gjorde vi delvis det vi pratat om på förhand. Vi gick upp och störde våra motståndare högt, och lät dem inte få rulla bollen som vi på förhand visste att de ville. Tyvärr hade vi två situationer där vi blev bolltittande, vilket Eriksberg utnyttjar med två nästan identiska mål. Vid båda tillfällena var en Eriksbergspelare helt fri och satte bollen i öppet mål, vilket självklart inte är godkänt ur vår synvinkel.

I halvtid pratade vi sedan om att hålla uppe koncentrationen och vara än mer agressiva, något vi följde till punkt och pricka. Andra halvlek tillhörde Brämhult helt och hållet, och vi radade stundtals målchanser. Elma sköt i ribban i friläge, men tog revansch minuten senare när hon reducerade på en frispark från lång distans. Vi fortsätte sedan att trycka på framåt, och skapade lägen både för att kvittera och ta ledningen men bolluslingen ville inte in. Istället kunde Eriksberg kontra med en minut kvar, när vi lyft upp folk, och sätta 3-1. 

Självklart är vi inte nöjda med resulatet idag. Målen vi släpper in är billiga, samtidigt som vi utan tvekan skapade målchanser för både två och tre mål till. Samtidigt ska Eriskberg ha en eloge för att de var effektiva och tog tillvara på de chanserna de fick. Prestationsmässigt gör vi en godkänd insats, där andra halvlek var riktigt bra. Veckans två seriematcher är stora steg framåt gentemot träningsmatcherna, och det är bara att bryta ihop och komma igen. 
Nu väntar några veckors semester innan nästa seriematch som är den 9/8 15.00 hemma på Brämhult mot Älvsborg. 

Ciao

/Coach
Seger i premiären mot Svenljunga
2020-06-22 23:00
Brämhult-Svenljunga 2-1 (0-0)
Mål: Saga Andersson, Tilda Josefsson

BT-ingar (betyg i Borås Tidning)
3 Stina Uddgren
2 Emelie Nyman
1 Tea Carlander

Kommentar:
Inför en premiär är det alltid lika blandade känslor. Samtidigt som man längtat som bara den så finns alltid ovissheten där: Var står vi egentligen? Och efter denna evighetslånga försäsong hade inte direkt den där ovissheten blivit mindre. Knappt några träningsmatcher på tre månader och sen rakt in i premiären efter ett riktigt bottennapp i genrepet. Men ni vet vad man brukar säga - dåligt genrep ger bra premiär. 

Och precis så blev det mot Svenljunga i säsongens första match i division två. Vi tog tag i taktpinnen från start, och skapade ett gäng halvchanser. Farligt på riktigt skulle det dock inte bli fören Elma gav sig ut på en solotur - men tyvärr tog avslutet i ribban den här gången. Istället skulle det dröja tills den andra halvleken innan vi fick in bollen. Elma trampade runt och hittade Saga i mitten som placerade in 1-0. Skönt - och rättvist var känslan precis när det hände. En stund därefter fick vi en hörna som Lovis, precis som vanligt, slog på bästa sätt och träffade Tilda som tryckte in 2-0. Där och då kändes det väldigt säkert, och känslan var att även trean skulle komma. Istället kunde gästerna reducera, men trots lite spänning på slutet höll vi ut och tog tre friska pinnar. 

Sammanfattningsvis gjorde vi säsongens bästa insats. Det vi gjort fel i de få träningsmatcherna vi fått spela gjorde vi helt rätt nu, och samtliga spelare gjorde en fantastisk match. Oerhört roligt att se!

Nu laddar vi om för sista matchen innan sommaruppehållet då vi möter Eriksberg borta på söndag. 

Vamos!

/Coach
Träningsmatch: Vinst mot UIFK F18
2020-05-23 20:13
Brämhult F18-UIFK F18 2-0 (0-0)
Mål: Elma Hurmemovic och Joline Salo

Kommentar:
I Corona-tider får man ta de chanser man får att spela match. I nuläget får spelare födda 2002 eller yngre spela matcher, och det var med de förutsättningarna vi åkte till Lassalyckan under lördagen. Ålderstrion Tilda, Annie och Emelie fick stanna hemma men förhoppningen är att vi får positiva besked av herr Tegnell i veckan som kommer och att även gamlingarna får spela snart igen. Som det är just nu är förbudet kring seniormatcher fram till 30 maj.

Inför matchen pratade vi mycket om att våga. Våga ta egna initativ, våga ta löpningar för våra medspelare och våga ställa krav på varandra. Något som det var sådär med i senaste matchen mot IFK Örby F18. Dessutom var samtliga rörande överrens om att det var dags för en vinst igen!
Vi började matchen helt okej, och trots hög UIFK-press lyckades vi spela oss förbi den fleratalet gånger. Offensivt så hade vi några halvchanser, men den första halvleken förblev mållös. 
I den andra halvleken fick vi en helt annan rörelse i vårt spel, och höjde dessutom bolltempot avsevärt. Det gav också utdelning när Elma fixade en straff efter lite dragkamp. Straffen missades dock tyvärr, men vad gör det när vi skulle få utdelning ändå. Efter en fin djupledsboll av nyinbytta Tea kunde Elma runda målvakten och lägga in 1-0 i öppet mål. Därefter hade Elma en frispark från långt håll som tog i stolpen. På returen var tre Brämhultare först och Joline kunde säkert placera in 2-0. Skönt!
Vi fortsatte sedan att hota framåt och hade bud på flera mål när vi hotade i djupled samtidigt som vi gjorde en gedigen insats defensivt där UIFK inte kom närmare än ett ribbskott i mitten av den andra halvleken. Men 2-0 stod sig matchen ut. 

Sammanfattningsvis gjorde vi en gedigen och stabil insats mot ett bra UIFK. Vi gjorde mycket av det vi tränat på under uppehållet och dessutom stod samtliga spelare för bra individuella insatser. Oerhört skôj!
Nu hoppas vi bara att det blir seriepremiär om en dryg månad hemma mot Svenljunga. 

Klart slut!

/Coach
DM: Förlust i DM-premiären - trots målchanser i massor
2020-03-14 14:15
Brämhult-Falköpings KIK 3-5 (1-2)
Mål: Elma Huremovic, Annie Arvidsson och Emily Bohlin. 

Sammanfattning: 
Då var det dags för säsongens första tävlingsmatch när Falköpings KIK tog sig till Borås. Vi pratade innan matchen om vikten att vara kompakta i försvarsspelet, samtidigt som vi skulle variera vårt anfallsspel. Tyvärr får vi en mardrömstart när gästerna gör 1-0 nästan direkt. Vi viker dock inte ner oss utan skapar sedan målchanser på löpande band, men instället för en kvittering sticker Falköping upp och gör 2-0. Vi fortsätter sedan trycka på, och har flertalet 100 procentiga-målchanser. Tillslut får vi också utdelning när Elma kommer runt på kanten och hittar Bohlin på bortre som med en klockren benskyddsträff sätter reduceringen. I halvtid pratar vi om att fortsätta trycka på framåt, och att målen kommer komma. Istället blev det så att chanserna fortsatte komma, men målen uteblev. Detta samtidigt som Falköping var effektiva på de chanser vi bjöd på. Annie reducerade efter hörna till 2-4, men kort därefter släppte vi in ett mål till. Med tio minuter kvar kom Elma fri och satte 3-5, och trots yterliggare några chanser så ville inte bollen in, trots både stolpträffar och ribbträffar. 

Sammanfattningsvis står vi ändå för säsongens bästa insats. Vi skapar målchanser för att vinna matchen, men bjuder motståndarna på lite för enkla mål. Slipar vi bort det så har vi en bra grund att stå på, för offensivt var vi riktigt bra idag fram tills det vankades avslut. 
Nu väntar ny träningsvecka innan Åsarp-Trädet/Redväg väntar i DM nästa söndag kl 12.00 på Kransmossen. Ses då!

/Coach
Vinst mot F/B/S
2020-03-01 20:30
Fristad/Borgstena/Sparsör-Brämhult 1-4 (0-0)
Mål: Isabelle Wiland 2, Saga Andersson, Elma Huremovic

Kommentar:
Årets första vinst kom under söndagen i träningsmatchen mot division tre-laget F/B/S. Efter en mållös första halvlek, där vi dock hade några chanser att ta ledningen, så släppte det tillslut i den andra. Isabelle Wiland gjorde sin första match för säsongen och gjorde två mål direkt, varav det andra var ett mycket fint avslut på Elmas inlägg. Efter gårdagens match, där flera av spelarna spelade mycket också, var det aningen trötta ben på slutet. Men vi fortsatte skapa mycket chanser och tar med oss ett bra anfallsspel. Många spelare fick testa nya positioner, och det såg bra ut på flera håll. Kul!

Nu väntar ännu en träningsvecka och nya chanser att utvecklas som lag. Det ser vi fram emot!

/Ledarna
Kommande matcher
Spelade matcher
Kommande aktiviteter
Nyheter från föreningen
Brämhults Idrottsklubb, 22/05 15:05 
Brämhults Idrottsklubb, 17/04 11:57 
Brämhults Idrottsklubb, 03/04 12:02 
Brämhults Idrottsklubb, 31/03 12:58 
Brämhults Idrottsklubb, 17/03 21:00 
 
Facebook