Om Brämhults IK

Brämhults IK är en ung gammal förening. Sedan starten 1953 har BIK varit en förening med ungdomsfotboll och sen slutet av 1950-talet har också seniorfotbollen varit med i bilden. Föreningen har idag ca 80 ledare/tränare/funktionärer som helt ideellt gör en enorm insats för föreningen, vilket är en förutsättning för verksamheten. Vi får inte heller glömma bort alla familjer, föräldrar, som alltid ställer upp för barnen och klubben.

Idag räknar vi in ca 700 aktiva spelare. Vi har i år 23 lag i seriespel samt ytterligare fyra åldersgrupper som tränar. Två årskullar av dessa deltager i Borås Ungdomsallians åttaårssammandrag.

A-laget spelar i år i Div 4, vilket ger oss en bra goodwill och bra uppmärksamhet. Damlaget spelar i Div 3. Den stora verksamheten är fokuserad på barnen och ungdomarna. BIK satsar på breddfotboll och lika möjligheter för alla; fokuserar mer på spelglädje än resultat. Resultaten kommer av sig själva.

2009 byggde Borås Stad en konstgräsplan på idrottsplatsen, vilken disponeras av BIK under säsong och under vintersäsongen hålls planen öppen även för andra föreningar.

Hösten 2012 byggde Brämhults IK också en konstgräsplan på den då befintliga grus-planen. Detta tack vare försäljning av andelar, sponsring, anläggningslån och anläggningsbidrag från RF.

Spontanfotbollen ökar hela tiden, under säsong är det massor av barn, både flickor och pojkar som kommer ner på eftermiddagarna.

Under 2017 har vi startat BIK Klubb Cup som vi hoppas kommer bli en mångårig tradition där alla lag i klubben möter varandra sista helgen i september.

Välkomna ner till Brämhults IP och titta själva.