SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
DM: Förlust i DM-premiären - trots målchanser i massor
2020-03-14 14:15
Brämhult-Falköpings KIK 3-5 (1-2)
Mål: Elma Huremovic, Annie Arvidsson och Emily Bohlin. 

Sammanfattning: 
Då var det dags för säsongens första tävlingsmatch när Falköpings KIK tog sig till Borås. Vi pratade innan matchen om vikten att vara kompakta i försvarsspelet, samtidigt som vi skulle variera vårt anfallsspel. Tyvärr får vi en mardrömstart när gästerna gör 1-0 nästan direkt. Vi viker dock inte ner oss utan skapar sedan målchanser på löpande band, men instället för en kvittering sticker Falköping upp och gör 2-0. Vi fortsätter sedan trycka på, och har flertalet 100 procentiga-målchanser. Tillslut får vi också utdelning när Elma kommer runt på kanten och hittar Bohlin på bortre som med en klockren benskyddsträff sätter reduceringen. I halvtid pratar vi om att fortsätta trycka på framåt, och att målen kommer komma. Istället blev det så att chanserna fortsatte komma, men målen uteblev. Detta samtidigt som Falköping var effektiva på de chanser vi bjöd på. Annie reducerade efter hörna till 2-4, men kort därefter släppte vi in ett mål till. Med tio minuter kvar kom Elma fri och satte 3-5, och trots yterliggare några chanser så ville inte bollen in, trots både stolpträffar och ribbträffar. 

Sammanfattningsvis står vi ändå för säsongens bästa insats. Vi skapar målchanser för att vinna matchen, men bjuder motståndarna på lite för enkla mål. Slipar vi bort det så har vi en bra grund att stå på, för offensivt var vi riktigt bra idag fram tills det vankades avslut. 
Nu väntar ny träningsvecka innan Åsarp-Trädet/Redväg väntar i DM nästa söndag kl 12.00 på Kransmossen. Ses då!

/Coach
 
Facebook