2024 spelar vi i Herr Div 5. Truppen tränar tre ggr/veckan och har en hel del träningsmatcher inplanerade innan seriestart.

Asisterande tränare /lagledare: Mikael Birgersson, Stefan Hall, Henric Sjödin, Helder Soares, Mahmoud Hashemi.

Vi har kommit överens om en förlängning med vår huvudtränare Babis Iosifidis lagom till att försäsongen drar igång den 9 januari 2024.

Babis har kritat på för de kommande två säsongerna.

- otroligt glädjande uttrycker sig Daniel Christensson, fotbollsrådet i en snabb press release som Borås Tidning förmodligen aldrig publicerar.

Babis tog över laget i ett tufft läge för två säsonger sedan då det varit tufft resultatmässigt under en längre tid och det trots vår klubbs storlek var ont om spelare i seniortruppen och framtidstron i de egna leden var i ärlighetens namn inget vidare.

Men vi satte ny kurs

Under Babis ledning kom även årets BIK-are 2023 Mikael Birgersson tillbaka som lagledare, Henric Sjödin och Stefan Hall med mängder av år i klubben slöt upp och förstärkte ledarstaben ytterligare och sedan dess har även Helder Brito och Mahmod Hashemi anslutit så numera har vi en stark ledargrupp runt vårt seniorlag.

Och som svar på detta kom också glädjen och resultaten tillbaka runt klubbens representationslag.

Efter en otroligt fin genomförd säsong så lyckades vi ÄNTLIGEN som Gert Fylking hade sagt vinna divison 6 under hösten och spelar därmed i division 5 nästkommande säsong.

Vi kommer vara division 5:s yngsta lag

Satsningen på våra egna spelare har resulterat i att 75-80% av spelarna är fostrade i våra egna led, helt i linje med klubbens ambitioner.

Vi har ett par spelare som anslutit ifrån andra klubbar absolut men huvud fokuset har varit, är och kommer vara att satsa på våra egna.

Så nu satsar vi mot nästa säsong.

Träningen kommer så fort vädret tillåter hållas på Brämhults IP vilket stärker klubbkänslan ännu mer då både herr/dam kan träna så mycket som möjligt uppe på våra egna planer.

Serien inleds runt månadsskiftet April/Maj men för Pär Wahlin och andra inbitna BIK-are släcks törsten efter live fotboll redan 3 Mars då vi möter Marbäcks IF i DM

Vi har hamnat i en spännande DM grupp med:

Marbäcks IF

Kabel 80

IFK Örby

Glädjande för Borås fotbollen att Kabel 80 dragit igång sin verksamhet på seniornivå igen efter ett par år utan verksamhet.

Blir spännande matcher att följa.

Ta hand om er i kylan

Martin Krantz, ordförande fotbollsrådet Brämhults IK

Herr U-lagets första seriematch
2022-05-04 22:39

På onsdagkvällen spelade herrarnas U-lag sin första seriematch för säsongen. På Bodavallen slogs BAIK tillbaka genom att vi vände ett 0-1-underläge till seger med 2-1 efter att Anders dos Santos gjort 1-1 i första halvlek och att Viktor Wahle avgjorde säkert från straffpunkten i andra halvlek. Många nya killar som spelade tillsammans för första gången. Bland annat gjorde Joel Post, Vincent Eberstein, Abdi Rahman och Zana Sino sina debutmatcher med seniorerna. Samtliga med en riktigt bra insats.

I övrigt skall även beröm ges till vår i klubben nya spelare Nicolas Bunnfors som gjorde en fin match som mittback och Viktor Wahle som alltid gör ett  stort jobb som pådrivare på mitten.

/Ledarna genom Stefan

Herrlaget mot Södra Vings IF i DM
2022-03-13 22:44

Efter förra veckans seger i vår första DM-match, då vi besegrade Hajoms IF med 3-0 så spelade vi idag mot division 5-laget Södra Vings IF. En vinst skulle innebära seger i vår DM-grupp och killarna lyckades ta hem segern med 3-2 efter framförallt en mycket bra första halvlek som vi ledde med 2-0. Riktigt bra gjort och nu väntar nya utmaningar i det fortsatta DM-spelet.

Målskyttar:

1-0 Melker (direkt på hörna!)

2-0 Korander

3-1 Sampa (straff)

Laget för dagen:

Noah, Adrian, Gurra, Gabbe, Hampus, Edman, Wahle, Melker, Wardak, Sampa, Korander, Anders, Arjian, Eckerström.

Seger i årets fjärde träningsmatch
2022-02-27 21:51

Herrlaget spelade på lördagen en ny träningsmatch på Kransmossen. För motståndet stod div 5-laget Fritsla IF.  Efter ett fint anfall i mitten av första halvlek så satte Wardak snyggt 1-0 i bortre burgaveln efter fint samarbete med Sampa. Ett mål som räckte till seger i denna match. Vi gör ytterligare en riktigt bra insats mot ett lag som i år spelar i en division högre än oss. Fritsla skapar knappt några farliga chanser förrän de får en gratischans i slutminuterna men då gör Noah en riktigt fin räddning efter att nästan stått sysslolös i andra halvlek. Vi har även själva bud på något ytterligare mål i matchen men är lite ineffektiva och tar kanske en del avslut från lite långt håll. Men  trots allt gör killarna en stark insats igen och vi tar med oss mycket positivt även från denna match.

Noah, Sture, Olle, Gabbe, Adrian, Edman, Gurra, Melker, Wardak, Hilmer, Sampa, Mackan, Omid, Wahle, Hampus

Målskytt: 1-0 Wardak

Träningsmatch mot Dalsjöfors Goif
2022-02-24 12:45

Herrlaget spelade på tisdagen sin tredje träningsmatch för säsongen då vi mötte div 4-laget Dalsjöfors Goif i Rydahallen. Efter första halvlek är vi i ledningen med 1-0 efter att Wardak gjort mål på målvaktsretur efter Adrians straff. Vi gör en riktigt bra första halva där vi faktiskt kunde/borde gjort ytterligare något mål (vi missade bl a ytterligare en straff). I andra halvlek faller vi något lägre i planen och Dalsjöfors tar över mer av spelet. Vi får några killar som måste gå av med skadekänningar, bl a Hellsén och Hilmer, där vi tappar två av våra mer fysiskt starka spelare. Tyvärr gör DGoif 2 mål i andra halvlek och vinner matchen med 2-1. Vi visar i alla fall att vi kan stå upp riktigt bra matchen igenom och det hade inte varit orättvist med ett oavgjort resultat. Viktigast är ändå prestationerna i träningsmatcherna och här visar killarna att vi hänger med ett div 4-lag på ett fantastiskt bra sätt, detta med ett lag där vi endast har två killar som är över 19 år i 16-mannatruppen! Härligt jobbat killar!

Noah, Hampus, Gurra, Adrian, Sture, Edman, Melker, Hilmer, Sampa, Hellsen, Erik, Wardak, Mackan, Omid, Olle & Gabbe